Biefstuk met wokgroente en aardappelpartjes

Dit heerlijke gerecht van biefstuk met aardappelpartjes en wokgroente is niet alleen makkelijk te bereiden, maar ook nog eens heel gezond. We leggen je graag uit waarom!

Ten eerste is biefstuk een goede bron van eiwitten en ijzer. Aardappelpartjes bevatten veel vitamine C en voedingsvezels. En de wokgroente zorgt voor de nodige vitaminen en mineralen.

Voedingswaarde

 Kcal Koolhydraten Eiwit Vet
570 39 36 29

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Snijplank
  • Keukenmes

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150 g biefstuk
  • 200 g aardappelpartjes
  • 150 g wokgroente naar keuze
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in 20-25 minuten gaar.
  2. Verhit wat olijfolie in een wokpan en roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit wat olijfolie in een grillpan en bak de biefstuk naar gewenste gaarheid. Laat de biefstuk even rusten voordat je hem in plakjes snijdt.
  4. Serveer de biefstuk met de aardappelpartjes en wokgroente en eventueel wat verse basilicum.


    Diner

    Plaats een reactie

    Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd