Kruidenmix Indonesië

De Indonesische keuken staat bekend om zijn uitgesproken smaken en kruidenmengsels.

Veelgebruikte ingrediënten in Indonesische kruidenmixen zijn onder andere gember, laos, sereh, korianderzaad en kurkuma. Het gebruik van deze kruiden kan een gerecht een unieke smaak en geur geven die kenmerkend is voor de Indonesische keuken.

Twee variaties voor zelfgemaakte droge Indonesische kruidenmix.

Basis Indonesische kruidenmix

  • 4 eetlepels gemalen korianderzaad
  • 3 eetlepels gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels gemalen kurkuma
  • 2 eetlepels gemalen venkelzaad
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel gemalen kruidnagel

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een luchtdichte pot.

Rendang kruidenmix

  • 4 eetlepels gemalen korianderzaad
  • 2 eetlepels gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 1 eetlepel gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel gemalen kardemom
  • 1 eetlepel gemalen venkelzaad
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Rooster de kruidenmix in een droge pan op middelhoog vuur tot de geuren vrijkomen en de kruiden licht geroosterd zijn. Bewaar in een luchtdichte pot.


Kruidenmix

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd