Umami Ei met Sojasaus

Umami ei is een simpel, maar smaakvol gerecht dat snel te maken is. De umami smaak komt van de sojasaus en champignons die aan het gerecht worden toegevoegd. Het gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond door de voedzame ingrediënten zoals ei en champignons.

Gezondheidsvoordelen van Umami Ei

  1. Eieren zijn een goede bron van proteïne, vitaminen en mineralen en bevatten weinig calorieën. Ze kunnen helpen bij het afvallen, de spieropbouw en het in stand houden van een gezonde stofwisseling.
  2. Champignons bevatten weinig calorieën, zijn rijk aan vezels, vitamine B en antioxidanten. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verlagen van het cholesterolgehalte.
  3. Sojasaus bevat antioxidanten en kan helpen bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten.

Voedingswaarde

 Kcal Koolhydraten Eiwit Vet
176 7 14 11

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kommetje
  • Garde

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 50 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 lente-ui, fijn gesneden
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los in een kommetje en voeg hier de sojasaus aan toe. Meng goed door elkaar.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de champignons tot ze zacht zijn, voeg dan de lente-ui toe en bak kort mee.
  4. Giet het eimengsel over de champignons en lente-ui heen. Laat het geheel bakken tot de onderkant van het ei gestold is.
  5. Draai het ei om met behulp van een bord en bak de andere kant totdat ook deze gestold is.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

DinerLunchOntbijt

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd